MASSAGE, MAT. m.m.

Så bar det iväg ner till nattmarknaden på en bit mat. Det blev hos Miss Chat, som vi träffade där,  och hennes mans restaurang Chilli Bird. Efter maten bjöds vi på Irish coffee.
Två tavlor som vi beställt av miss Meaus man Sakda blev levererade av henne per M. De pryder nu sin plats i matrummet.
I och med att plattläggningen var klar, bjöd vi de inblandade på BBQ och hemkokta räkor och glass som dessert. För mannen var det första gången han ätit tillsammans med faranger = utlänningar. Kniv och gaffel är de inte så vana vid så det blev till att ta till dessertskeden emellanåt.
Ett par dagar senare bjöds vi hem till Sunan (vår mellanhand) till en fantastisk thaimiddag med maträtter i överflöd och massor med Chang-öl. 
Dagen efter kom hela gänget för att lägga sista hand på arbetet och köra hem det som blev över. Upp på mc´n, två pers. med nästan en hel säck cement, en radio, hinkar, parasoll och diverse verktyg m.m. Det skulle inte förvåna mig om de hade tagit ytterligare en passagerare till också.
Mitt i all röran kommer vår "Mr Poolman" (som kommer var annan dag) för att rengöra poolen.
Slutligen måste jag berätta om ett i närheten nyöppnat "massageinstitut" som drivs av tre damer, Ploj, Däng och Dik.
De är både billiga och duktiga så hädanefter skall det bli vår "melodi" och säkert många andras också.
           Ploj

Förnyat poolområde

Att lägga sandwash är inte lyckat. Det blir fort skitigt och sprucket. Alltså inget att rekomendera.
Även på poolområdet bestämnde vi oss för plattor ovanpå sandwashen. Våra duktiga plattläggare jobbade och slet, ibland långt in på kvällen och nu är det nästan färdigt. Nöjda och belåtna bjöd vi plattläggarna Neuj och hans fru Nung samt vår allt i allo och "engelsktalande" mellanhand Sunan med dotter Bi på BBQ.
 Numera avliden             


Förnyelse 1

Våra orchideer, tyckte våra trädgårdsfolk, hängde för skyddade på altanen mot det dagliga regnet, som de behöver. De blev nedplockade och upphängda i vårt plumeriaträd där de skulle hänga några dagar. I dag hängdes de tillbaka av oss.
Infarten, carporten m.m. började se tråkigt ut. Vi diskuterade att göra något åt det. Samtidigt träffade vi på, under en av våra cykelfärder, ett ställe där det blev lagt plattor, som såg trevliga ut.
Vi kikade in och träffade den thailänska ägarinnan, som med en gång erbjöd sig att ordna med så att hennes plattläggare skulle besöka oss. Hon erbjöd sig dessutom att skjuttsa oss de ca. två milen till samma plattfirma, med stort urval, som hon handlat hos och var billigast. Sagt och gjort. Iväg det bar och 68 m2 plattor 40x40 cm. köptes in, med leverans dagen därpå, måndagen den 11/10 då också plattläggaren Noi och hans fru Noung kom och satte igång. I morgon, lördag den 16/10 lägger de den sista biten. Ett enligt vår mening mycket välgjort och proffsigt arbete.
Vi fick "blodad tand" och i nästa blogg kommer fler överraskningar. Nyfiken?
Asiens ev. blivande "EU" sammanträder i Hua Hin. Då vidtar man exeptionella åtgärder för att hindra ev. kravaller, däribland fordras att man skall ansöka om tillstånd att köra inne i stan. Långa köer för att få en lapp att klistra på sitt fordon.  
       

Nytt på BTV 2

Sitter på altanen när det mörknat. Då dyker ett par av våra husdjur, geckoödlor upp för att jaga små flygfän. Är helt fascinerad av deras förmåga att springa i taket och på väggarna utan att trilla ner. Hur stora kan egentligen fyrfotadjur bli för att klara detta?
En dag bestämde vi oss för att "piffa upp" lite i trädgården. Sagt och gjort. Vi trampade iväg till ett trädgårdsmästeri. Det blev några hibiskusar och en mycket väldoftande klängväxt, med vackra blå blommor, dessutom en röd plumeria. Allt kördes hit och vårt trädgårdsfolk planterade åt oss.
Var på vår lokala marknad där vi bl.a. köpte ett halvt kg. räkor som vi kokade i vatten, salt och dill, det blev 32 st. En häääärlig förrät.
I går bjöd vi hem till oss, vänner boende några km. härifrån, på grillafton. Han Tysk och hon och hennes 18-åriga dotter thailändare.
Bara några timmar efter de åkt hem blev det ett förfärligt oväder, under någon timma, med ljungande blixtar och ett oupphörligt mullrande och 21 mm. regn. Strömmen slogs dessutom ut.
Alldeles nyligen dök en av våra, lite skygga, fina ödlor upp, den var så snäll att väntade tills jag gick in och hämtade kameran, bussigt!
 
       

Marknad


Kom hem från en lokal marknad. Mat, hundar, grönsaker (som jag inte anser vara mat), kläder, verktyg och växter m.m. Förvånansvärt billigt. Vi köpte bl.a. en grillad fisk, dil, papaya och några saker därtill.

Acklimatiserade

    

Det har varit fullt upp de senaste dagarna. På vår lokala marknad handlades ägg, frukt, grönsaker och stora räkor som vi kokade enligt svenskt recept, mums mums.
En annan dag var vi på vårt stora varuhus Market Village (som har det mesta av det mesta) inhandlades mat och förnödenheter till huset och så åt vi jättegod glass på vårt stammis Swanssons.
I dag cyklade vi bort, "om hörnet" till våra blinda massörer och fick vars en timmas massage (ca. 20 Skr.)/pp, Viiilken härlig känsla!!!!
Vår pool utnyttjas flitigt, (mycket motionssim) och ibland lite badmodespex ha ha ;-).

RSS 2.0